Diam

A parafa dugó fejlődése

A parafa dugónak számos követelményt kell teljesítenie: tömörnek kell lennie, de minimális levegőt azért át kell eresztenie. Erősnek, rugalmasnak, tartósnak és nem utolsósorban költséghatékonynak is kell lennie. Nem szabad azonban dugó- és egyéb mellékízt adnia a bornak. És végül minden parafa egyedi, amely különböző módon befolyásolja a palack tartalmát.

A parafa új generációja - Diam®®

A Diam® parafa dugó játszva teljesíti mindezen követelményeket és a technológiai elemeket is bevonja a játékba. A „Diamant-eljárás” lehetővé teszi az állandó minőséget és a homogenitást, amely a hagyományos parafa dugó esetében elképzelhetetlen.

A kiindulópont a kiváló minőségű természetes parafa. A kéreg lehántása és a hat-tíz hónapos érlelési idő után a parafaréteget tiszta vízzel lemossák és finom granulátummá őrlik. Majd a szabadalmazott „Diamant-eljárás” keretében szén-dioxid segítségével eltávolítják a parafa azon összetevőit, amelyek a bor ízében eltérést okozhatnak – a parafa így teljesen semleges ízűvé válik. Mikrokapszulákat, vagyis apró, megduzzadásra képes részecskéket adnak hozzá, amellyel optimális homogenitás és rugalmasság érhető el. Végül egy nagyon tiszta élelmiszeripari kötőanyagot raknak bele, a granulátumot formába öntik és gőzben megfőzik.

A pezsgő és a champagne számára is létezik a megfelelő megoldás – a Mytik®. Ez a „Diamant-eljárás” valamennyi előnyével gondoskodik a vérpezsdítő élményről.

Kérje mintánkat!

Rendelje meg ingyenes mintánkat és győződjön meg saját szemével a Diam® minőségéről! Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailen vagy telefonon a 096 312 133 -es telefonszámon! Kereskedelmi képviselőnk szívesen felkeresi és ellátja tanácsokkal.